top of page
Пошук
  • #вераконфетныйбукет

Що подарувати чоловікові/хлопцеві на 14 лютого?

«ДАРИТИ ЧИ НЕ ДАРИТИ – ОСЬ ЧИМ ПИТАННЯ?». Приблизно так міркувала Джульєтта перед Днем Святого Валентина. Далі історія говорить про те, що Джульєтта поплатилася за невірно прийняте рішення:).



Чи таке це важливе свято 14 лютого?


Давайте будемо реалістами. Ще кілька років тому мало хто в нашій країні святкував 14 лютого. Більше в пошані були 23 лютого та 8 березня. Була навіть така приказка – «Що посієш на 23-тє, то пожнеш на 8-ме»:).

Зараз продавці використовують будь-яке свято, щоб змусити нас витратитися і всіма силами намагаються додати нам приводів для позапланового шопінгу.


Починаючи з чорної п'ятниці, розпродаж 11.11., День Святого Миколая, Різдво 25-го, Новий Рік, Різдво 7-го, Старий Новий Рік і так далі. З весняними святами ще складніше – День Радянської Армії мав поступитися місцем 6 грудня (День Збройних Сил України) або 14 Жовтня – день День захисника України та він же Українського козацтва, а Міжнародний жіночий день (08.03.) – дню Матері (друга неділя травня). Але 8 березня, як і раніше, у рейтингу найбільш популярних свят в Україні. А 14.02. та 23.02. також у верхній частині рейтингу.


Рейтинг свят в Україні*

*за даними пошукової системи Google станом на 01/02/22 за кількістю згадок.

 

#1 1 січня Новий рік (669 млн посилань)

#2 14 лютого День святого Валентина (266 млн)

#3 23 лютого День Радянської Армії (258 млн)

#4 8 березня Міжнароний жіночий день (234 млн)

#5 1 травня День праці (161 млн)

#6 9 травня День Перемоги (101 млн)

#7 7 січня, 25 лютого Різдво (65 млн)

#8 24 квітня (для 2022 року) Пасха (15 млн)

#9 12 червня (для 2022 року) Трійця (6 млн)

#10 6 грудня День Збройних сил України (2,5 млн)

#11 24 серпня День незалежності України (1,9 млн)

#12 28 червня День Конституції України (1 млн)


Новий рік (669 млн посилань) очікувано найулюбленіше українцями свято.

А #2 День святого Валентина впевнено тримається у верхній частині списку випереджаючи Різдво та 8 березня.


З такою кількістю зимових та весняних свят може День закоханих можна і пропустити? Хтось може подумати - "образ мого чоловіка (95 кг живої ваги, борода і любов до "World of tanks" не дуже в'яжеться з атрибутами свята - янголятами, крильцями і серцями").

Нііііііі! (Згадайте досвід Джульєтти).


Чому вітання 14 лютого не можна пропустити?


Повз День святого Валентина проскочити не вдасться - всі магазини будуть прикрашені амурами, соцмережі будуть завалені ніжними варіантами привітань і скрізь серця-сердечка-сердечки.



Ваша половинка поставить собі, як мінімум, такі запитання:

- Дарувати подарунок і на 14-е, і на 8-е? - Може на 14-те менший подарунок, а на 8-е вже більш ґрунтовний? - А що мені моя кохана дарувала?



Привітання на День Святого Валентина – можливість, яку не можна прогаяти!


І справа не в матеріальному боці питання, і ваші відносини через відсутність подарунків на 14 лютого не припиняться. Все простіше - не можна пропускати можливість додати тепла та порозуміння вашим відносинам. Згадайте - як давно ви трималися за руки, милувалися разом заходом сонця, ну і найулюбленіший докір всім чоловікам - ти коли мені востаннє дарував квіти?



Усім нам потрібне відчуття того, що нас люблять. У дитинстві так просто підійти до мами навіть коли вона стоїть біля плити, притиснутися та відчути кохання.


У дорослому віці ми обмежуємо себе внутрішніми бар'єрами:

  • Чоловік упевнений, що його кохання і так усім очевидне, оскільки він приносить зарплату (яка йому, повірте, не так легко дістається і на роботі у нього повно складнощів і переживань).

  • Жінка зі свого боку впевнена, що її кохання все й так бачать – все найкраще дітям, за чоловіка не соромно – завжди нагодований та нагладжений.

Ви можете "пропустити" 14 лютого. Ваша половина може і виду не подати і навіть на словах підтримає – «скільки цих свят розвелося», але думка про те – "чи люблять мене?" її точно відвідає.

Як привітати, щоби твої старання оцінили?

Давайте додамо трохи прагматизму на свято всіх Амурів. Як оцінити вартість подарунка?


Вартість подарунка = сума витрачених ресурсів (розумові, душевні, фізичні сили, витрачені на вітання та подарунок). Як тільки з'являється розуміння – скільки коштує кожна зі складових, далі йде порівняння.


Так Так. Усі ми трохи корисливі (зізнаємось самі собі). Ми зіставляємо цінність подарунка від коханого з тим, що подарували подрузі (яка обов'язково похвалиться). Ми почуваємось незатишно, якщо самі подарували на 100 гривень, а у відповідь отримали подарунок за 1000.

Формула придбання внутрішнього дзен (рівноваги) у питанні вибору ідеального подарунку проста:
Подарунок повинен складатися із складно вимірних складових - емоції, хендмейд, нетипові дії (через що він переступив, щоб одягнути фартух або як важко їй було прокинутися о 5-й ранку, щоб приготувати його улюблені налисники).
Подарунок має бути матеріальним. Потрібні «докази» привітання. Подругам в Instagram потрібно щось пред'явити окрім щирого оповідання про подвиг коханого. Чоловікові також потрібно щось відповідати колегам на запитання – «а тобі що подарували»? І його розповідь про те, що вранці його розбудила романтична атмосферна музика Джо Дассена і прикрашена сердечками квартира, буде схожа на вихваляння, якщо він не пред'явить «доказ» - подарунок (наприклад, квитки на моторшоу або бінокль з просвітленою оптикою 1938 року, який улюблена шляхом титанічних зусиль роздобула на ebay або блошиному ринку).

Найбільш невдалі подарунки на 14 лютого:

1. Пляшка (ром, вино, коньяк), цукерки, рамочка, милі шкарпетки + тюльпани. Є матеріальна складова подарунка, але не має емоційної. І висока вартість пляшки, цукерок, шкарпеток або величезна кількість тюльпанів її не замінять (приклад про 100 гривень і 1000 вище).

2. Пішли в магазин щось тобі купимо (та сама проблема, що й у попередньому пункті – є доказ і немає зусиль).

3. Вечеря при свічках - навіть якщо у тебе супер зачіска і сукня від Вєри Вонг (не сплутай з #вераконфетныйбукет ) в якому ти неперевершена. (Є емоційна складова, але немає матеріального підтвердження).

4. Нічого (типові відмовки - скоро 8 березня, 23 лютого, це свято вигадали самі продавці квітів).




 

ТОР 7 + 7 ідей ідеального привітання на День Святого Валентина:

(поєднують важко вимірювані компоненти + матеріальний подарунок).


№1 Даруємо ємоції

  1. Романтична вечеря - суші, Мартіні з лимоном, романтична музика фоном (нехай сусіди заздрять та страждають), новорічними гірляндами прикрашаємо кухню, свічки на стіл + все декоруємо (краї бокалів кристаликами цукру, свічки бантиками, серветки з ангелочками і т.п.).

  2. Неочікуваний початок дня - або неочікуваний вихідний (домовтеся з його керівництвом про цілий день або пару годин і випийте каву з круасанами на березі моря). Якщо погода дозволяє, то навіть термос з гарячим чаєм і тістечка на березі примусять подивитися на вас іншими очами.

  3. Вірш - так-так, і перестаньте відмовляти саму себе «я мати двох дітей» і «не про мене ці молоді дурні». Постарайтеся зрифмувати хоча б кілька рядків і ваш чоловік буде приголомшений таким сюрпризом.

  4. Побачення-інтрига. Вийдіть раніше з дому (а краще коли коханий ще спить) і залиште записку. "Запрошую тебе на побачення. Місце і час." Твоя половинка дуже здивується такому початку свята і, повірте, працюватиме в цей день над плануванням вечора, а не над виробничими завданнями.

  5. Мільйон сюрпризів. Заздалегідь заготуйте близько 20-30 міні-сюрпризів. Це можуть бути будь-які серця, ангелочки, трояндочки з найближчого магазину. Цього добра перед святом наші китайські друзі виробляють тоннами. І все це розпихайте по кишенях, в рюкзак, в гаманець, в машину і т.д. Також дуже добре на робочому місці (тут потрібна підготовка та взаємодія з колегами – але воно того варте!). Основне завдання - сховати потрібно так, щоб він знайшов не все відразу. І щоразу у нього виникала думка - "ЯК вона це зробила?" і "А що ж я?"

  6. Любовний годинник. Дуже схоже на попередній пункт з тією відмінністю, що вранці вручаєте коробочку в якій багато маленьких коробочок/пакетиків і на кожній написано час, коли відкривати (одну на годину). В останній - освідчення в коханні та запрошення на святкову вечерю (вже буде не важливо самі ви це готуєте або просто забронювали столик - він весь день думатиме, чим вас порадувати у відповідь.)

  7. Моє кохання. Сьогодні я називатиму тебе «моє кохання» (можна підібрати й інше незвичайне формулювання), якщо хоч раз помилюся – виконаю твоє бажання. Якщо у відповідь запропонує взаємно називати «моє кохання» - погоджуйтеся.

№2 Даруємо подарунок

  1. Міні гаджет - бездротові навушники, фітнес-трекер або powerbank. Нинішні телефони, навіть нові, більше не живуть. Буде оцінений, якщо ви досі таким не набули.

  2. Пов'язаний з хобі - стілець для риболовлі, тактичні рукавички, про які він мріяв і т.п.

  3. Обновка для улюблених іграшок (авто, смартфон). Наприклад, новий чохол для телефону. Зазвичай за рік зношується навіть найкращий. Вибирайте фірмові - вони при такому зовнішньому вигляді позбавлені багатьох недоліків - не підривають скло, не закривають датчики і кнопки.

  4. Аксесуар – шарф, пояс, сонячні окуляри. Вибирайте класику (типу Ray-Ban), яка йде всім, а краще при покупці обмовте можливість заміни.

  5. Квитки на спортивний захід. Похід на масові спортивні заходи має особливість - ви перебуватимете в оточенні великої кількості людей, і людям характерно триматися з тим, кого знаєш ближче. Він вас візьме за руку і буде поруч відразу, як опинитеся в натовпі.

  6. Фотокнига - пошукова система легко видасть вам посилання на сайти-конструктори фотокниг. Принцип у них простий - онлайн шаблон, де ви вибираєте з великої кількості різних дизайнів, кількість сторінок, якість паперу, вказуєте термін виготовлення (краще на це закласти не менше тижня) і завантажуєте свої фото.

  7. Подарунок, зроблений власними руками, тому що власноруч люблю попрацювати. При цьому не важливо, скільки цей подарунок коштує. Важливо, щоб він був на 100% якісним, а краще преміальним. І не важливо, що це за преміум – супер воблер за 400 гривень (при тому що мільйон інших стоять по 50) або супер-пупер ігрова мишка для комп'ютера за 1500. «Власноруч можна робити не на 100%, а хоча б прикласти руку – наприклад футболка з принтом, макет якого ти сама розробила або вишила на грудях його ім'я із завитками а-ля Brioni.


№1 + №2 = ♥♥♥♥♥

Лайфхак - фурор зробить на роботі коханого кур'єрська доставка вашого подарунка в робочий час. Поки кур'єр його шукатиме - вже всі колеги зацікавляться і подарунок буде розпакований під жваві обговорення - "як же тобі пощастило!"
Цей же прийом - доставка кур'єром букета з цукерок, можеш використовувати, коли будеш вітати маму та подругу з 8 березня.

Підсумовуючи вищесказане – подарунок повинен поєднувати дві несумісні якості – демонструвати, що на його підготовку витрачено набагато більше сил, ніж на покупку в супермаркеті + бути матеріальним, який на додаток до захопленого відгуку про вітання можна пред'явити.



Відкрито можливість для коментарів унизу посту. Діліться вашими ідеями привітання у коментарях мого блогу та соцмережах.

21 перегляд0 коментарів
Оформити замовлення

Надіслано. Дякуємо за замовлення!

Для обговорення деталей ми зв'яжемося з Вами протягом 30 хвилин.

ПОДИВІТЬСЯ , чим можна доповнити букет.

bottom of page